Koerahambad, tulivõhad, kolmiklilled, preeriaküünlad ja mitmed teised vähem levinud sibullilled on piiritult imetlusväärsed, pakkudes võimalust tundma õppida looduse ainukordset mitmekesisust.
Sibultaimed on osa looduse osavast ellujäämise ja paljunemis
Selles tervislikus ja kerges supis on lausa kolm laukude perekonna esindajat: punane sibul, porrulauk ning küüslauk.
Neljale kuni kuuele
600 g punast sibulat
1 porru
4 suurt küüslauguküünt
2 sl õli
1–2 sl värsket või 1–2 tl kuivatatud tüümiani
0,5 tl s
Omale toiduvarude soetamisest on viimasel ajal palju räägitud. Kui endal aiamaa, on tooraine omast käest võtta, aga ka turult või poest saab nüüd piisavalt värsket kohalikku kraami.
Marineeritud sibul on suurepärane lisand võileibadele, salatitele või praele.
200 g punaseid sibulaid
2 dl vett
1 sl äädikat (30%)
1 sl suhkrut
1 tl soola
5 tera musta pipart
1 loorberileht
pisut sinepiseemned
Koori ja viiluta sibulad ning pane purki.
Veidi elegantsem argiõhtugurmee.
8 šalottsibulat
2 x 175 g steiki (nt striploin või sirloin)
soola ja musta pipart
25 g võid
1 sl palsamiäädikat
u 200 ml punast veini
u 150 ml veisepuljongit
Alusta šalottsibulatest.
Kui kevadine päike äratab aia talveunest, tekib suur soov hakata õues toimetama ja pottidesse kevadlilli istutama. Lõpuks ometi saab näpud mulda pista!
Liiliad on võlunud inimesi tuhandeid aastaid. Algselt kasvatati neid söödavate sibulate tõttu toidutaimena, samuti kasutati ravimite ning kosmeetikumide tootmisel. Peagi hakkasid nad aga levima dekoratiivtaimena.